Steun de natuur!

Er zijn vele manieren om het milieu te sparen en er zijn vele instanties die daarmee bezig zijn. Hier vindt u een bloemlezing van sites die wij op internet gevonden hebben en waarvan wij vinden dat ze goed werk verrichten. Bekijk ze en laat ze je inspireren.

Help de vogels en andere dieren in je tuin door nestkasten te plaatsen. Als u via vivara nestkasten of voederplaatsen koopt, steunt u meteen een aantal natuurbeschermingsorganisaties.
Natuurmonumenten beschermt de natuur in Nederland. U kunt ons helpen de natuur te beschermen door lid of donateur te worden.

Vogelbescherming Nederland zet zich in voor alle in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Vogels geven als geen andere diergroep de toestand van natuur en milieu aan. Gaat het slecht met een vogelsoort, dan is dat een signaal dat er iets mis is met zijn leefomgeving. Vaak heeft het beschermen van vogels een positief effect op natuur en landschap. Kijk snel op onderstaande link voor meer informatie:

De Vlinderstichting: voor een gezonde natuur
De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen. Want een gezonde en gevarieerde natuur kan niet zonder deze bedreigde diergroepen.

Spaar de oerwouden en koop hout met FSC-keurmerk, dan is herplant gegarandeerd.

Natuur en Milieu en Milieudefensie startten in 2005 de campagne Ben jij gifvrij? om schadelijke stoffen uit lichaamsverzorgingsproducten te weren. De campagne richt zich op drogisterijen en producenten met het doel dat zij voortaan alleen nog veilige cosmetica op de markt te brengen.

Rekening houden met het milieu kan u veel opleveren. Bijvoorbeeld een comfortabele woning en geld in de portemonnee. En natuurlijk een beter milieu. Als consument heeft u 1001 mogelijkheden. Wilt u meer weten over uw mogelijkheden, dan kunt u terecht bij Milieu Centraal, voor praktische en betrouwbare informatie.