Biologisch eten

Biologisch eten is duurder dan je eten halen bij de Aldi, maar als je er over nadenkt hoe wij de natuur belasten met het maar zo goedkoop mogelijk produceren van voedsel, dan is dat het best waard. Verder staan er nog een aantal links op deze pagina die niet zozeer betrekking hebben op biologisch voedsel, maar wel op meer verantwoord voedsel.
De BIO-gids van Biologica geeft veel informatie over waar je bij jou in de buurt biologische winkels, boerderijen, restaurants etc zitten. Handig want ze zijn vaak moeilijk te vinden.
Brood bakken kunt u doen met industriŽle gist, maar ook met biologische gist. Waarom dat laatste zo belangrijk is dat leest u hier.
Gegarandeerd 100% slaafvrije chocolade was niet te krijgen, daarom produceerde programmamaker Van de Keuken zijn eigen chocolade reep. Steun zijn actie tegen met slaven geproduceerde chocoladebonen en koop Tonny's Chocolonely repen.
Meer dan 800 speciaal geselecteerde biologische artikelen nu voor steeds meer mensen binnen handbereik. U kunt voortaan online al uw biologische boodschappen doen! Er is keuze uit een uitgebreid assortiment dat door Odin zoveel mogelijk rechtstreeks van de producenten wordt ingekocht. Zo weet u wie uw voeding produceert en op welke kwaliteit u kunt vertrouwen. Uw bestelling staat iedere week keurig voor u klaar bij uw afhaalpunt. U hoeft niet via internet te betalen, want u rekent gewoon af met uw winkelier.
De Beukenhof is een biologisch-dynamische zorgboerderij, waar wonen, (leren) werken en cultuur samengaan. De Beukenhof is opgericht in 1984 en opgezet vanuit een kleinschalige situatie. Op de boerderij werken mensen met een verstandelijke handicap mee in alle werkgebieden.
Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk. De producten worden geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten geen chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De biologische landbouwnormen zijn gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap en het welzijn van dieren.
De biologisch-dynamische (BD) landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensvisie die begin 20ste eeuw is ontwikkeld door Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Uitgangspunt is dat er een samenhang bestaat tussen plant, dier, bodem en kosmos. Aardse en kosmische krachten worden in de BD-landbouw optimaal gebruikt. Er wordt gestreefd naar een kringloop van eigen voer en eigen mest. Daarnaast moeten licentiehouders ook voldoen aan de EU-normen voor de biologische productiemethode. Biologisch-dynamische producten zijn te herkennen aan het Demeter-kwaliteitsmerk.
Wat is goede vis? Kabeljauw, gegrilde zalm, een haring met uitjes, of een lekker scholfiletje: vis eten is lekker en ook nog eens gezond. Maar is de vis ook duurzaam?
Wil je gezellig uit eten maar dan wel diervriendelijk? Dan ben je hier op de goede plek. Hier vind je namelijk een overzicht van restaurants waar je diervriendelijk kunt eten.